RangelWulff.com topbanner

Indiske tablas

Rangel Wulff:

Dundayya Swamy er en ung tablaspiller i Dharwad, Indien. Han lever sammen med Aranya Kumar der er professor i citar og som jeg besøgte for at få inspiration til min musiske side.

Da vi fik en snak om min fotobeskæftigelse udtrykte Dun at han længe havde tænkt over at han ikke havde nogle billeder der rigtig viste hvordan han mestrede tablaens svære kunst. Jeg havde været i Indien længe nok til at fange at det i virkeligheden var en opfodring til at vi fik taget et par billeder.

Vi talte om hvad de skulle udtrykke. Han kunne godt tænke sig at han kunne profilere sig til jobs med billeder der, sammen med instrumentet, udtrykte kontrol, ro og teknisk finesse. Alt sammen absolut centrale elementer for en tablaspiller. Se bare på youtube.

Han viste mig et meget gammelt billede af hans tablmester. Den indiske smag er ikke helt som i Europa, men jeg kunne godt se at det meget forcerede udtryk og old school stil ville gøre sig godt hos de modne herrer der som regel står for bookinger af klassiske musikkerer (ja, tablas er et klassisk instrument i indien, på linje med chello eller violin – og desværre ville det aldrig være en kvinde der bookede i Indien).

Selv om Dun mest af alt bare ville ligge så tæt op ad det gamle billede som muligt, kom vi frem til at det var bedst også at få nogle med et mere moderne touch.

- Rangel Wulff