RangelWulff.com topbanner

Kor i kupeen

Rangel Wulff:

“Kor i kupeen” blev afholdt af DSB på den Spil Dansk Dagen. Spil Dansk Dagen er den danske musiks årlige festdag.

De ønskede at give S-togs pendlerne en spektakulær oplevelse med musik i det offentlige rum og samtidigt støtte Syng Dansk Dagen.

400 mennesker fordelt på 25 kor blev sendt afsted og jeg var med for at gemme stemningen inden det hele kulminerede i et stort fælles kor. Det var sjovt at se hvordan den “normale” dansker fik store øjne når nogen pludselig begynder at synge i hvad der der til tider kan virke som stilhedens katedral: toget.

I forhold ti fælleskoret så skulle der godt med forberedelse til for at afpasse lyssætning, vinkel og placering. Det er ikke nemt at tage at billede af 400 mennesker i en kæmpebygning som hovedbanen efter det er blevet mørkt. Derudover ville koret kun være samlet i 3 minutter – så alt skulle klappe.

Man kan jo planlægge nok så meget, men det er nu en gang virkeligheden der bestemmer.

Da koret blev stillet op fandt de ud af at der skulle være en sikkerhedsgang foran koret. Det betyd at der kom et stort stort hul imellem dirrigent og publikum. rigtig ærgeligt, for den vision om et “uendeligt” menneskehav jeg havde stillet op til ville ikke virke med store huller. Desværre var det for sent at ændre placeringen på stige og lys.

Sådan går det. Næste gang har jeg remote camera på alle tagene så jeg er forberedt på det hele :)

- Rangel Wulff